keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Talvikuvia

Oikea talvi tuli vihdosta viimein ja kovat pakkaset. Riistatreenit flattiseurassa peruuttiin ja kovien pakkasten takia me ei Manun kanssa olla treenattu mitään tottiskuvioita. Sisällä tehdään välillä jotain pientä, mutta ohjaajan opiskelukiireiden takia sekin on jäänyt vähemmälle. Sen sijaan ulkoiluun on panostettu enemmän, kun sää vähän lauhtui. Tänäänkin käytiin metsälenkillä kuntoa kohottamassa (lue: Manu rallatteli ja emäntä hikoili), vaikka lunta pyrytti ja tuuli oli paikoin melko puuskainen. Metsässä onneksi ei juuri tuullut ja lumentulokin oli hillitympää kuin aukealla.

Nyt parin päivän ajan on tullut selattua erilaisia ruokintaan liittyviä sivuja, kun heräsin miettimään Manun ruokintaa uudelta kantilta. Manu on ilmeisesti "perusaktiivinen" koira. Mietin tuotakin määritelmää jonkin aikaa, kun olettaisin, että lähes tulkoon kaikki koirat ovat perusaktiivisia. Flegu ja laiska Manu ei missään nimessä ole, mutta ei myöskään mikään super aktiivinen kuten reki- ja metsästyskoirat, joten kai Manu kuuluu siihen puoliväliin. Olen jo hetken aikaa miettinyt liikunnan tehostamista ja keväällä Manu toivon mukaan pääsee juoksemaan pyörän vierelle. Samalla saan itse vähän enemmän tehoja omaan liikkumiseeni, kun juokseminen ei ole vaihtoehto. Ruokinta liittyy tähän suunnitelmaan siten, että aloin miettiä, tarvitseeko Manun ruokintaa muuttaa, mikäli liikuntaa tulee enemmän ja se on raskaampaa kuin aiemmin. Nettiä selatessa tuli tutustuttua hieman syvemmin koiran ruokinnan perusteisiin ja tarpeisiin. Luettavaa riittää edelleen, mutta ainakin jotain tietoa sain jo haalittua kasaan. Aiemmin en ole syöttänyt koirille esimerkiksi magnesiumia, mutta nähtävästi liikkuvalle koiralle se on ihan tarpeellista. Tällä tietotaidolla (tai siis sen puutteella) en ala täällä blogissa ruokintaa sen tarkemmin esittelemään. ;)

Lopuksi hieman talvisia kuvia. Manulla on kelistä riippuen takki päällä lenkillä. Ensimmäisillä pakkasilla Manu kehitti vesihännän, joten ihan joka kelillä en anna sen juosta nakuna.



Manu 10 kk

Meillä oli pallo lenkillä mukana ja Manuhan veti omatoimijumpat siitä riemusta! :D




2 kommenttia:

  1. Eksyttiin tuolta facen labbisryhmästä selailemaan teidänkin blogia, Manu on oikein komea labbisnuorukainen! :)
    Huomasin, että Manun suvustakin löytyy emän puolelta osin samaa sukua kuin omaltakin koiraltani. Liityttiin siis lukijoiden joukkoon. :)

    -Milla ja Pirkko-
    http://ainonelamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :) Mäkin kävin jo sun blogia lukemassa. Pirkko on ihan mahdottoman kaunis. <3 Pitääpä tutkia sukuja tarkemmin, en ole hoksannut aiemmin katsoa. :)

      Poista