lauantai 30. heinäkuuta 2016

Manu marjastaa ja Hessu treenaa

Manu pääsi marjareissulle mukaan, vaikka päivä olikin todella kuuma. Huomioliivi oli ihan kätevä, kun aluskasvillisuus oli paikoin runsasta ja liivin sai kasteltua kunnolla märäksi. Onneksi Manu löysi kaikki kuraojat ja lutakot, niin liivi ei päässyt vahingossakaan kuivumaan reissun aikana. Parin tunnin hellejumppa vei koirasta kaikki mehut. Manu ei liikahtanut illan aikana mihinkään.

Onnellinen marjakoira :)
Manu ei ole pitkään aikaan treenannut esineruutua. Viime viikonloppuna taidettiin treenata ruutua ekaa kertaa kevään jälkeen. Mietin, että mitäköhän siitä taas tulee, mutta Manu haki lähes suoraviivaisesti kolme esinettä. Kerran juoksi ruudusta ulos, mutta palasi heti rajojen sisäpuolelle ja haki viimeisen esineen.

Sitten Hessu-uutisia: olen pitkän aikaa miettinyt jäljen tekoa Hessulle. Vihdoin sain aikaiseksi ja kävin ostamassa verta. Ajattelin, että katsotaan onko Hessu terrieri vai ei... Niinpä kävin vetämässä sienellä jäljen metsään ja annoin sen vanheta seuraavaan päivään. Alussa ja lopussa jäljellä oli makaus. Ennen jäljen ajoa kiersin jäljen päähän ilman koiraa ja jätin sinne namipurkin, jotta lopussa saa palkan. 

Kaikkea sitä koiran vuoksi tekeekin.
- Täällä haisee...
Jäljen alussa Hessu oli selvästi kiinnostut hajusta. Ensimmäisen makauksen Hessu haisteli tarkasti ja lopulta nosti jalkaa ja kusaisi siihen päälle. :D 

- Se haju jatkuu täällä.
Kovin suoraviivaista työskentelyä Hessulta ei irronnut, se tarvitsee jonkin verran ohjausta ja rohkaisua, jotta jatkaa haistelua. Vahingosta viisastuneena teen seuraavaksi lyhyemmän ja tuoreemman jäljen. Tällä kertaa jälki vanheni 17h. Hieman herkillä Hessu oli jäljen aikana, jossain ilmeisesti risahti jotain, koska Hessu jähmettyi kesken kaiken kuuntelemaan tarviiko paeta vai voiko metsässä vielä olla. ;) Eihän sitä koskaan tiedä, jos siellä joku murhaaja on edelleen... ;D
- Olipa se homma.
Jäljen päätteeksi Hessu sai hetken rallatella vapaana.

Olipa rankka aamu. :) 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti