torstai 21. heinäkuuta 2016

Ensimmäinen näyttely

Kuvat S. Väyrynen
Manu "esiintyi" ensimmäisen kerran Oriveden näyttelyssä 16.7.2016, tuomarina oli Tuula Savolainen. Nuorten luokan uroksia oli yhteensä kolme. Manu oli todella taitava kehässä. En voi ymmärtää, miten noin nuori koira jaksaa keskittyä noin hyvin. Manu suoriutui mallikkaasti ryhmässä ravaamisesta ja omalla vuorollaan seisoi tosi hienosti paikallaan. Manu jopa mitattiin ("se näyttää niin korkealta", tuloksena 60cm), eikä me olla harjoiteltu mittaamista ollenkaan. Manu kuitenkin seisoi kiltisti paikallaan, vaikka ympärillä häärättiin. Olin ihan mahdottoman ylpeä "pikku"miehestä! :) 

Laatuarvostelussahan ei paljoa hyvää ollut ja me saatiin arvosanaksi tyydyttävä. Pelkäsin, että meidät heitetään kehästä liian rumuuden vuoksi, joten olin oikein iloinen tästä suuresta saavutuksesta. ;) Tuomari tuntui ymmärtävän, että Manu on otettu muuhun käyttötarkoitukseen kuin näyttelyihin ja kysyi, miten koira niissä toimii. No, toimiihan se oikein hyvin. Sen kanssa on mukavaa treenata. Mieltä lämmitti, kun tuomari kehui koiran esittämistä hyväksi ja lopuksi sanoi: "Sulla on siinä hyvin koulutettu koira". Kiitos, onhan sitä pikkusen jo veivattu... Mehän treenattiin seisomista ja ravaamistakin ihan huolella ennen näyttelyä, en viitsi viedä mun rumaa koiraa näytille, jos se ei osaa käyttäytyä... 

Tässä arvio Manusta: 


Kuva T. Hakanen
Manu on tuollainen koipeliini, ikää on nyt siis 16kk ja risat. Eihän tuo nyt niin kamala ole? ;) Painoa oli ennen juhannusta rokotuskäynnillä 33,3kg.

- Vai mitä sanotte? Oonko komea vai komea?
Muita harrastuksia me ei olla ehditty juurikaan harrastamaan. Muutama jälki ollaan käyty ajamassa ja siinä se. Kahdella kertaa Manu on ajanut vieraan tekemää jälkeä ja ihan hyvällä menestyksellä. Motivaatio jäljelle on kohdillaan, Manu laittaa nenää maahan, kun otan sen autosta ja metsään olisi päästävä hetijustnyt. Työskentely on edistynyt ihan hyvin, toki siinä on tekemistä vielä aika tavalla. Vieraan esineisiin Manu reagoi, muttei tuo niitä mulle ilman apuja. Tarkkuudessa on ajoittain puutteita, mutta näitä työstetään pikkuhiljaa. Aiemmin laitoin keppejä enemmän jäljelle, nyt olen laittanut vähemmän, jotta ajamismotivaatio ei laske jäljen aikana liikaa, kun kepille tulo aina katkaisee ajamisen ilon. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti