torstai 10. maaliskuuta 2016

Manu tänään 1v!

Niin se aika vierähtää, että Manulla on jo ensimmäiset synttärit. Eilen otettiin tottista ja sain kuvausapua, joten tässä tulee kuvapläjäys treeneistä. :) Manu oli eilen aivan ylivireessä. Se ilmeisesti innostui siitä, kun mentiin autolla treeneihin. Ennen treenien alkua Manu haukkui sitä sun tätä, ihan vaan koska oli niin siistii ja koska ei tiennyt, miten päin olisi ollut. Otin kolme kierrosta tottista, ja vihdoin kolmannella rundilla Manu alkoi olla lähempänä normaalia. Tottiksen teki kyllä hienosti joka kerta, mutta palkan saatuaan haukkui ja murisi aivan yli äyräiden. Mölyminen ei varsinaisesti ollut ongelma, mutta tuollaista ylivirettä ei kyllä kaivata, varsinkaan missään kokeessa. Alkaa pian vuotamaan kesken liikkeidenkin, jos tuohon tilaan pääsee tosta vaan.

Sivu. Tästä näkyy, miten pidän palkkaa näkyvillä. 
Kainalopalkka ei tuottanut toivottua tulosta, 
joten keksin oman tavan pitää palloa, ja se toimii.



Sehän on seuratessa melko suora, vaikka ite sanonkin. :D Kuvista huomaa, että vähän "kaadun" koiran päälle. Pitänee muuttaa asia pikimmiten.


Liikkeestä maahan meno. 

Palkka!! Jeeeee!

Myös lainakoiraa pääsin treenaamaan eilen pitkän tauon jälkeen. Sillä on kyllä herneet kolahdellu oikein urakalla, ja sen kanssa on kiva tehdä tottista. Ella oppii koko ajan, ja nyt se kykenee rauhoittumaan paremmin kuin alussa. Ella on aika vilkas sählääjä ja sen kanssa pitää tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan, jotta se jaksaa tehdä ja keskittyä. Ekoissa treeneissä luotiin pitkälti suhdetta ja pidettiin hauskaa, nyt siltä voi jo odottaa vähän enemmän, kun tiedän mihin se oikeesti treeneissä pystyy. Ensimmäisen kierroksen tein nakkitottista ja sen päätteeksi leikittiin narupallolla. Leikkiminen ei ole vieläkään Ellalle helppoa, mutta pikkuhiljaa se alkaa tarjota palloa mulle. Toisen kierroksen tein ihan simppeleitä harjoituksia pelkällä pallolla, ja sekin onnistui kunhan ei yritetty liikaa. Tein ihan muutaman toiston, jotta voidaan lopettaa onnistumisen ja koira ei väsy liikaa. Lopuksi vielä leikittiin pallolla ja "hengailtiin", jotta tottuu oleen mun lähellä ja oppii, että siinä on ihan mukavaa eikä palkan kanssa tarvitse lähteä kauas pitämään omaa kivaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti