maanantai 23. tammikuuta 2017

Ensimmäinen fyssarikäynti ja lisää ihmettelyä

Käytiin Manun kanssa ensimmäistä kertaa fyssarin vastaanotolla. Manu on edelleen kipeä ja fyssari huomauttikin monesta pienestä asiasta, joita en ole osannut katsoa. Manu siirtää vasenta takajalkaa sivulle, jotta sillä ei olisi painoa ja pitää selkää köyryssä sekä seistessä että maassa maatessa. Hieman ehkä huolestuttavaa oli se, että hännäntyven käsittelystä Manu ei pitänyt. En saanut varmuutta liittyykö se lonkkiin vai ei, mutta vähän jäi mieleen epäilyksiä. Jumppaaminen sujui hyvin ja sain paljon neuvoja Manun liikuttamiseen sekä tiettyjen liikkeiden estämiseen. On kyllä projektia tiedossa Manun kuntouttamisen kanssa. Ei ihan mene parilla pikkujutulla nämä asiat.

Kotiin kun päästiin, niin Manu oli selvästi kipeämpi. Liekö sitten jumpasta tai käsittelystä johtuvaa, en tiedä. Juoksi viivana petiin maate ja makasi siellä jonkin aikaa. Sitten kun alkoi rauhoittua nukkumaan, niin puri häntäänsä muutaman kerran ykskaks. Selvästi joku siellä takapäässä edelleen ahdistaa.

Seuraavaksi selvitän kannattaisiko Manua vielä ct-kuvata. Mulla itsellä on sellainen olo, että nuo lonkat ei selitä tätä kaikkea. Ja siis Manulla on ollut lyhyen elämänsä aikana monen monta vesihäntää. Nyt mietin mistä ne johtuivat, onko rakenteessa jotain sellaista, että niitä tulee aivan äärimmäisen herkästi vai ovatko ne edes olleet vesihäntiä. Saattaa olla mahdollista, että joku muu juttu oireilee kuten vesihäntä.

1 kommentti:

  1. We hope Manu enjoyed the time working on their legs. It's good they got back home to rest up after such a long day. Thanks for sharing. Have a wonderful day.
    World of Animals

    VastaaPoista