maanantai 22. elokuuta 2016

Ensimmäinen koe ja näytille

Niin koitti se päivä, kun Manu suoritti eskarin. Hulvaton Leijonamieli hyväksytty BH!

Kävimme NPKH:n järjestämässä BH-kokeessa 18.8. Tuomarina oli Kari Santikko. Koirakkoja oli kahdeksan. Koe oli hyvin järjestetty, ilmapiiri oli hyvä ja mielestäni rento, ja tuomari oli asiallinen ja reilu.

Sain kunnian olla ensimmäisessä parissa ja ensimmäinen, joka suorittaa tottelevaisuuden. Huhhuh! Ensin meinasi tuskanhikeä pukata, mutta toisaalta oli ihan mukava päästä heti piinapenkistä... Manu suoritti liikkeet oikein mallikkaasti. Virheet tuli siellä, missä niitä odotinkin eli Manua piti käskeä kahdesti maahan ja kahdesti luokse. Onpahan jatkossakin jotain treenattavaa, alon liikkeiden lisäksi siis. ;) Paikkamakuun Manu suoritti just niin kuin pitääkin. 

Onneksi on tullut treenattua häiriön alla melko paljon. Kokeen aikana viereisellä kentällä oli agility-treenit ja jossain lähellä oli ampumarata, sillä ammunnan ääniä kuului hyvän aikaa.

Kuvat otti T. Hakanen
Kaavion ensimmäinen paluusuora
Kolmannen suoran pysähtyminen
Henkilöryhmässä pysähtyminen
Liikkeestä istminen
Juuri ennen luoksetuloa
Huhhuh. ;) Arvostelussa uskalsi jo vähän hengittää.
Manu on todella mukava treenikaveri ja ikäisekseen hirmuisen kehittynyt ja tasainen suorittaja. En olisi todellakaan uskonut, että menen näin nuoren (17kk) koiran kanssa BH:seen enkä keväällä ollut kovinkaan tosissani, kun asetin BH:n tämän kauden tavoitteeksi. Manu edistyi tottiksessa hurjasti kesän aikana ja niin siitä vaan tuli totta. Huikea Mauno. <3 Sitten vaan treeniä pikkuhiljaa eteenpäin, niin katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi ensi kaudella. Kiire ei ole mihinkään ja kohta työt ja opiskelu taas haittaavat harrastuksia.

Viikon päätteeksi me ajeltiin kaverin kanssa Heinolan näyttelyyn 21.8. kun ei tuossa BH:ssa ollut tarpeeksi ohjelmaa. ;) Tämä oli Manun toinen näyttely. Esitin Manun nuorten luokassa. Labbisten tuomarina oli Anna Brankovic Serbiasta.

Kuvat otti N. Flink
Manun lisäksi nuorissa uroksissa oli vain yksi koira

 

Löytyy sekä hampaat että kivekset.
Lyhyt posetus ennen kulmaan juoksemista
Me saatiin HYVÄ!! Jeeeee, bileeeeet! :D

Manun arvostelu on jälleen hauskaa luettavaa. Tällä kertaa koko ei sentään ollut ongelma. Arvostelussa lukee mm. että luusto on kevyt, tyypillinen mutta kapea pää, tyhjä silmien alta, korrekti niska ja selkä, hieman lyhyt lantio, liian suorat olkavarret, ja turkkikaan ei ollut näyttelykunnossa. :D Onneksi tuo näytelmähomma ei ole meistä niin vakavaa. Pääasia on, että arki on mukavaa ja voidaan harrastaa yhdessä.

Tuomari oli minulle täysin tuntematon, kun en ole näyttelyissä juuri kiertänyt enkä ole perehtynyt tuomareiden aiempiin arvosteluihin tai harrastuksiin/kasvattamiseen. Kuulin vasta näyttelyn jälkeen, että Anna Brankovic antaa yleensä käyttiksille H:n, kun tietää, että sitä näyttelystä tullaan hakemaan. Ihan hyvä näin, jos joku ei halua montaa kertaa kehiä kiertää. Käyttiksiä olikin melko paljon ja useammassa luokassa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti